top of page

:Askild Hagen

Tekstforfatter, økonomiansvarlig

Askild er født og oppvokst på Hamar, og bor på Kampen i Oslo. Han er utdannet Høgskolekandidat fra Økonomisk College og har jobbet for Beckmanns Revisjonskontor ANS og Norsk Rockforbund.

 

Askild har vært med i Nytt på nytt siden 1999, både som tekstforfatter og som tekstredaktør, og er en av fire grunnleggere av Forfatterne bak.

 

Sammen med den legendariske satiregrupperingen De Gyngende Seismologer har han laget tre humorbøker (Åsleik Engmark: Så langt i livet, Hei Norge! Stortingsrepresentantene presenterer seg selv og Fjernsynsguiden) og barne-TV-serien uhu! I forbindelse med uhu laget de tre bøker og tre CD’er, hvorav to av cd-ene fikk Spellemannsprisen.

 

Askild har laget teksten til musikkforestillingen Salt og Petter: Ikke bare søppel, og sammen med Åsleik Engmark og Jon Rørmark har han laget musikalene Kveiteprinsen, Lenge leve livet,  og forestillingene Balladen om den første norske flyvning og Konsert for korps og komiker (Luftforsvarets Musikkorps).

 

Sammen med Jørgen skrev han for Anne-Kat Hærland-programmet Bla bla bla og de to ga ut Den store norske TV-boka med Jon Almaas.

 

Han har skrevet for Barnas supershow og Kometkameratene og er mannen bak rapsuksessen Hedemarkens Sønner (blant annet albumet JE).

Under pseudonymet Litt anonyme forfattere skrev han, Peder og Elisabeth Berlinerparodiene, den "fjerde" boken i Anne B. Ragdes trilogi om Neshov-slekten.

Sammen med Ivar Kvistum har han skrevet bøkene Guide til mannens midtlivskrise, Kjære mor og Tull - en rolig bok om Sverige.

 

Askild er også pianist og komponist i playback frijazz-orkesteret

Mingus Schulze Trio - og er en av personene bak Oslo International

Playback Free Jazz Festival.

Innimellom lager han også seriøs elektronisk musikk, i blant annet EL/NeUe

og som soloartist: Adrian Cox.

bottom of page